Hlavní navigace

Výhodná nabídka mobilních telefonů

7. 12. 2001
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Neváhejte a pořiďte si dotovaný mobilní telefón! Využijte výhodné nabídky mobilního telefonu za jednu korunu! A doufejte, že se nerozbije. V reklamaci získáte totiž právě onu jednu korunu, bez ohledu na to, kolik stála aktivace karty!

Díl první: Pohádka
Milé děti,
blíží se Jéžišek a tak vám povím, co je letos největší vánoční trhák! Následující pohádka bude nejen návodem, jak se dá kvalitně a výhodně koupit mobilní telefon, ale také o tom, pro koho je to vlastně kvalitní a výhodné a pro koho poněkud rizikové

Za devatero esemesbránami a devatero béteeskami žil byl dobrotivý bůh Paegas. Paegasův božský úřad měl svůj lid rád, a tak mu dával vše tak, aby to bylo kvalitní a výhodné a k tomu pokud možno i nejdostupnější. Lid měl pak vždy o důvod víc, proč být s nimi.

V té době každý z Paegasových podřízených toužil mít malou boží krabičku, která se drží u ucha a tam nejen mluví, ale i poslouchá a má ještě v sobě aktivovaný některý z výhodných standardních tarifů nebo dokonce předplacený Twist.

V té době měl tento zázrak již skoro každý, jen několik nešťastníků ještě zbývalo. Tyto nemajetné či jinak nemanipulovatelné odpadlíky se rozhodl bůh Paegas získat svojí štědrou nabídkou dotovaných krabiček za zvýhodněnou cenu. Krabička pak místo čtyř tisíc stála korunu, jiná zas místo sedmi a půl tisícovek vyšla na 999 kaček.

Milé děti, zde naše pohádka zatím končí. To, co přijde, je už jen realita tvrdého světa volné hospodářské soutěže, a tak běžte spát, není totiž o co stát. Pro dlouhé zimní večery mám pro vás hádanku.

Díl druhý: Kvíz
Je bůh Paegas opravdu tak dobrotivý? Nemá jeho nabídka nějaký háček? Napovím vám, děti, další otázkou:

Až se dotovaný Paegas v záruce nevratně rozbije, kolik vrátí prodejce autorizovaný firmou Paegas?

Díl třetí: Řešení kvízu
Ano, nabídka má háček!

Pokud se dotovaný telefon zakoupený u prodejce autorizovaného firmou Paegas nevratně rozbije, je prodejce povinnen po uplynutí 30 dnů vrátit částku skutečné ceny dotovaného telefonu. 

Vypadá to celkem nevinně, ale podívejme se na příklad (ceny jsou z konce srpna 2001):
mobilní telefon Alcatel OT 302 Twist....­.......1 Kč
Twist aktivace.....­.............­.............­.............3 518 Kč
Twist hovorné......­.............­.............­.............­..400 Kč



celkem.......­.............­.............­.............­.........3 919 Kč

Jaká je tedy ona skutečná cena dotovaného telefonu? Vskutku 1 Kč. 

Kolik to tedy dobrotivý Paegas vrátí z tebou zaplacených 3 919 Kč? Ano, správně! Celou jednu korunu!

Díl čtvrtý: Božský dopis
K této pohádce nepohádce se v říjnu 2001 vyjádřil i sám bůh Paegas (Petr Ivaník, RadioMobil a. s., Oddělení péče o zákazníky, e-mail: infomaster@radiomobil.cz, Infolinka Paegas: 4603, +420 (603) 603603):

"V případě, že konečný uživatel požaduje vrácení peněz, vrací distributor částku dle ceníku TWIST pro konečného uživatele pouze za přístroj včetně DPH.

Případná výměna se týká pouze samotného přístroje, ale ne již celé sady Twist.

V současné době je v naší distribuční síti nabízena sada Twist s telefonním přístrojem Alcatel O.T. 302 v ceně 3.999,– včetně DPH, kde jsou rozepsány jednotlivé položky následovně:

telefonní přístroj Alcatel O.T.302......­........1,22 Kč včetně DPH
Twist karta – aktivace.....­.............­.........3.597,78 Kč včetně DPH
Twist – hovorné......­.............­.............­...... 400,00 Kč včetně DPH"

Kompletní text vyjádření firmy Radiomobil velice oceňuje zákazníka, ale nepřináší o mnoho více informací než tato ukázka.

Co je tedy letos největší vánoční trhák? Je to Twist s telefonem za kačku, aktivací za tři a půl tisícovky a vestou Reebok k tomu? Do té doby, než se kouzelná krabička rozbije, to nemá chybu.

Úplně nejlepší to je, když ti autorizovaný prodejce ještě nabídl (protizákonné?) odblokování tvého telefonu a po vrácení SIM karty jsi dostal zpět čtyři stovky za hovorné…

dan_z_prijmu

Tato legrace tě v případě závady po reklamaci neopravitelně rozbitého telefonu vyjde na 3 596,78 Kč včetně DPH! To je ale nadílka, co?

Bonus: Naše soutěž
Tento text obsahuje slogany firmy Radiomobil a.s. Ten, kdo je jako první všechny v textu najde a mailem pošle na adresu redakce@mesec.cz, získá skvělý vánoční dárek – obrázek vesty Reebok ze speciální kolekce roku 2002 v hodnotě 1 690 Kč!

Používáte dotovaný telefon?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).